Program DAnA PANTHEON računovoĐA 2023.

24. svibnja 2023., Hotel Diplomat, Zagreb

Program je u izradi*

Kongresna dvorana

8:30–9:00

Registracija sudionika i jutarnja kava

9:00–9:10

Uvod

Uvodni pozdrav

Danilo Tomšič, direktor Datalab HR d.o.o.

9:10–9:30

1. DIO

FIskaLizacija 2.0

Josip Kovačec, savjetnik Uprave, Elektronički računi d.o.o.

Projektom obveza Porezne uprave, sukladno EU Direktivi, Fiskalizacija 2.0 ne uvodi se ništa novo u segmentu razmjene eRačuna jer ne postoje tehničke prepreke da već danas svaka tvrtka u Hrvatskoj isključivo šalje i prima elektroničke račune. Projektom se proširuje primjena elektroničke razmjene dokumenata između poreznih obveznika, između ostalog, i s ciljem praćenja PDV-a u stvarnom vremenu. Pozitivne promjene osjetit će svi dionici – poduzetnici će se rasteretiti kroz manji broj obrazaca u poreznom knjigovodstvu i smanjenju administrativnog troška, a država će uspostaviti učinkovit način borbe protiv sive ekonomije i poreznih prevara. 

9:30–10:00

EPLATI – kako smo doveli internet bankarstvo u računovodstvene programe

Marko Emer, predsjednik Uprave, Elektronički računi d.o.o.

Sredinom prošle godine tvrtka Elektronički računi d.o.o. je, nakon odobrenja HNB-a, postala institucija za platni promet, odnosno licencirani Third Party Provider (TTP) koja korisnicima nudi usluge plaćanja (PIS – Payment Initiation Service) i informiranja o stanju na bankovnom računu (AIS – Account Information Service).

Pod brendom ePlati, na hrvatskom tržištu prvi su put ponuđene inovativne fintech usluge plaćanja direktno iz računovodstvenih programa pa tako i PANTHEON-a (PIS) i dohvata izvoda po računima u stvarnom vremenu (AIS). Programsko rješenje povezano je s poslovnim bankama putem jedinstvenog sučelja i protokola platforme ePlati po najvišim sigurnosnim standardima koji poslovnim subjektima omogućuju upravljanje novcem u stvarnom vremenu i plaćanje zbirnih ili pojedinačnih naloga bez internet bankarstva.

10:00–10:20

računovodstvena konzola u PANTHEON-u

Sandra Pačić, konzultant i podrška, Datalab HR d.o.o. 

Na praktičnim primjerima, pokazat ćemo vam kako brzo možete izvesti rutinske operacije pomoću računovodstvene konzole u PANTHEON-u, za više vaših stranaka odjednom.

10:20 – 10:40

Olakšajte i ubrzajte poslovanje uz PANTHEON i PANTHEON Web Light

Marina Obradović, konzultant i podrška, Datalab HR d.o.o.

Predstavit ćemo vam kako olakšati poslovanje i poboljšati učinkovitost rada u malim poduzećima i računovodstvenim servisima pomoću programa PANTHEON i PANTHEON Web Light.

Program PANTHEON Web Light idealan je za mikro i mala poduzeća svih djelatnosti koja traže jednostavan način za vođenje svojeg poslovanja, kao i za računovodstvene servise koji u svojem poslovanju koriste poslovni program PANTHEON. 

Pomoću programa PANTHEON Web Light, poduzetnici imaju na jednom mjestu sve informacije koje su bitne za donošenje važnih poslovnih odluka. S online programom jednostavno mogu izdavati i primati račune, razmjenjivati dokumente s računovođom, potvrđivati/odbijati dokumente i pratiti ključne parametre poslovanja. S obzirom na to da računovođa i poduzetnik koriste istu bazu podataka, komunikacija i razmjena dokumenata je znatno brža.

10:40–11:25

Pauza i zakuska

11:25–11:45

2. dIO

PANTHEON – novosti i SAVJETI s podrUčja kadroVA

Anja Prvulj, konzultant i podrška, Datalab HR d.o.o.

1. Mikroplaniranje evidencije radnog vremena

Saznajte kako u PANTHEON-u na jednom mjestu planirati i pratiti rad i odsutnosti djelatnika.

2. PANTHEON GranulA evidencija radnog vremena

PANTHEON Granule su dodatna usluga koju aktivirate kada trebate određene funkcionalnosti PANTHEON-a za svoje zaposlenike. Vaši zaposlenici mogu raditi bilo kada i bilo gdje (od kuće, u uredu ili na terenu) te PANTHEON-u pristupati putem računala, tableta ili pametnih telefona. PANTHEON Granule im omogućuju korištenje samo odabranih funkcionalnosti PANTHEON-a u skladu s njihovim poslovnim potrebama i neovisno o njihovoj lokaciji.

Granula Evidencija vremena omogućuje evidentiranje radnog vremena, odsutnosti, pauze za ručak itd., na radnom mjestu, s terena ili od kuće. Korisniku omogućuje i praćenje vlastitih radnih sati, prekovremenih sati, praćenje iskorištenih i raspoloživih godišnjih odmora te podnošenje zahtjeva za godišnji odmor, bolovanje i druge zahtjeve.

Podaci i zahtjevi koje korisnici unose u Granulu Evidencija vremena odmah su vidljivi u bazi podataka. Na ovaj način nadređeni mogu pratiti prisutnost zaposlenika kao i pregledavati zahtjeve zaposlenika u stvarnom vremenu.

11:45 – 12:00

PANTHEON – novosti i SAVJETI s podrUčja kadroVA

Đuro Palijan, konzultant i podrška, Datalab HR d.o.o. 

1. POSTAVKE OBRAČUNA PLAĆE PO ODJELIMA

Veće tvrtke s više odjela ili odjelima koji su dislocirani od glavnog ureda mogu imati različite izračune za vrste zarada, vrijednosti prosječnih plaća, različita knjiženja i postavke proizvoljnih polja. Pokazat ćemo vam kako u PANTHEON-u podesiti postavke obračuna plaće po odjelima. 

2. PANTHEON GRANULA PUTNI NALOZI

Granula Putni nalozi omogućava brz i jednostavan unos putnog naloga, također i putem mobilnog telefona. Omogućava jednostavan unos ruta, automatsko popunjavanje i obračun dnevnica, unos mogućih troškova kao što su gorivo, smještaj, cestarina, parking i drugi troškovi. Korisnik može jednostavno i brzo priložiti račune za troškove putnom nalogu, slikanjem kamerom mobilnog uređaja. Svi uneseni podaci su odmah vidljivi u desktop verziji PANTHEON-a.

S online putnim nalozima ćete pojednostaviti postupak unosa, obračuna, ispisa i analiziranja službenih putovanja.

12:00 – 12:40

Digitalizacija procesa rada u PANTHEON-u – DMS

Lorena Vede Tomišić, konzultant i podrška, Datalab HR d.o.o. 

Kako automatizirati računovodstvo, olakšati poslovanje i poboljšati učinkovitost vašega rada uz PANTHEON ePoslovanje – alate za digitalizaciju i automatizaciju poslovanja. Unaprijedite poslovanje pomoću PANTHEON DMS-a koji na jednom mjestu sjedinjuje eProces – unaprijed definirane poslovne procese, eDokumentaciju, eKnjiženje i eRačune te dodatne usluge Sigurnosna kopija i ePlati. PANTHEON DMS omogućava jednostavno preuzimanje i obradu dokumenata zahvaljujući integriranom PANTHEON poslovnom procesu.

*Organizator zadržava pravo promjene programa, predavača, satnice i strukture programa, cijene te ostalih aspekata događanja.

Partner događanja