Program Dana PANTHEON računovođa 2020.

27. veljače 2020., CineStar Novi Zagreb (Avenue Mall)

Predvorje

9:30 – 10:00

Registracija i jutarnja kava – powered by Datalab HR

Dvorana II  – Keynote – plenarni dio konferencije

10:00 – 10:20

Uvod

Otvaranje konferencije

Moderator: Iva Devčić, specijalist za digitalni marketing, Datalab HR i Goran Težak, direktor, Datalab HR

10:20 – 11:00

Demonstracija

Digitalizacija i automatizacija računovodstva s PANTHEON-om

Moderator: Iva Devčić, specijalist za digitalni marketing, Datalab HR

11:00 – 12:00

Okrugli stol

Digitalizacija, računovodstveni trendovi i glavni izazovi u 2020. te budućnost računovodstva

Moderator: Dr. sc. Damir Novotny, Managing partner u T&MC Group i profesor na visokom učilištu Edward Bernays

Gosti: Goran Težak, direktor Datalab HR; dr. sc. Ivan Strugar, predstojnik Katedre za informatiku Ekonomskog fakulteta u Zagrebu; Anita Tabaković, voditeljica Ureda Zagreb, Lider Centar; Iva Grković, direktorica INBiro RiR  d.o.o.

12:00 – 12:45

Zakuska i druženje – powered by Datalab HR

Dvorana II – Poslijepodnevni dio programa

12:45 – 13:15

Radionica/predavanje

Plaće: automatizacija, eRazmjena i brze analize na evidenciji radnog vremena i rekapitulaciji plaća

Predavači: Anja Prvulj, voditeljica HR USD, g. Slobodan Mihajlović, Špica sustavi i Hrvoje Preksavec, PANTHEON konzultant i podrška

Na području obračuna plaća kod korisnika vidimo puno manualnog rada: otvaranje vrsta zarade po svakoj bazi, ručno popunjavanje kalendara tvrtke na svakoj bazi, izvoz rekapitulacije plaća u Excel, a zatim ručna obrada podataka, ručni unos vrsta zarade – regres, otpremnina, godišnja nagrada za svakog zaposlenika, ručno pregledavanje podataka prije obračuna plaća i slično. Rješenje takvih problema definitivno je automatizacija i optimizacija plaća u PANTHEON-u. Tako možemo uvoziti vrste zarade, prosječne plaće, šifrant razreda poreza na dohodak i slično. Možemo ispuniti i uskladiti šifrante na ostalim bazama na serveru. Dostupne su nam ad-hoc analize za rekapitulaciju plaća. Također, možemo postaviti i automatski početak zadataka i slično.

13:15 – 14:30

Radionica/predavanje

ePoslovanje za računovođe (Digitalizacija preuzimanja, obrade i izdavanja dokumenata u računovodstvu, digitalno skladištenje dokumentacije, PAW i Backup)

Predavači: Lorena Vede Tomišić, PANTHEON konzultant i podrška i Marina Obradović, PANTHEON konzultant i podrška

Računovodstveni servisi svakodnevno obrađuju i preuzimaju velike količine dokumentacije. Klijenti računovodstvenih servisa ili zaposlenici tvrtke često prikupljaju dokumentaciju i fizički je nose u računovodstvo. Neki klijenti ili zaposlenici skeniraju pojedinačne dokumente i šalju ih e-mail-om u računovodstvo.

Računovodstvo dokumentaciju preuzima i ručno pretipkava ili putem vanjske aplikacije ubacuje podatke u PANTHEON. Uz svu ovu zbrku i različite izvore, može lako doći do pogrešaka što otežava rad.

Rješenje je digitalizacija preuzimanja i obrade dokumenata pomoću alata PANTHEON Web Light, eKnjiženja i PANTHEON WorkFlow-a.

S druge strane, računovodstvo svakodnevno izdaje mnoštvo dokumenata. Ispisuje ih i prosljeđuje svojim klijentima ili koristi eRačune. U tu svrhu održava više mjesta za arhiviranje a s time su povezani i veći troškovi. Računovođa sada može izdati sve dokumente putem PANTHEON dokumentacije. Svi izdani i preuzeti dokumenti sigurno se pohranjuju u oblaku, u takozvanu. Time je omogućen potpun nadzor nad dokumentima, a pretraživanje je pojednostavljeno.

Uz mnoge izdane i zaprimljene dokumente, baza podataka raste. Umjesto pohranjivanja na lokalnom serveru gdje postoji velika mogućnost za informacijske katastrofe i gubitak podataka, računovođa sada može pohraniti PANTHEON baze podataka na udaljeno sigurno mjesto u oblaku. Sigurnosne kopije se sukladno postavkama pohranjuju u podatkovnom centru Hrvatskog Telekoma i mogu se vratiti na lokalni server u bilo kojem trenutku te tako poslovati bezbrižno. Više o tome ćete saznati na radionici ePoslovanje s PANTHEON-om za računovođe

14:30 – 14:40

Pauza

14:40 – 15:10

Radionica/predavanje

Učinkovito računovodstvo s PANTHEON WorkFlow-om

Predavači: Lorena Vede Tomišić i Sandra Pačić, PANTHEON konzultanti i podrška

U računovodstvu se često borimo sa stalnim provjerama da nešto nismo zaboravili u izvođenju određenog procesu. Naročito je teško s procesima koje ne radimo često ili koji su naizgled jednostavni, ali koji s druge strane oduzimaju puno vremena koje bi se moglo provesti negdje drugdje. Rješenje je korištenje PANTHEON WorkFlowa.

Predstavit ćemo vam pripremu važnih statističkih izvještaja poput bilance, računa dobiti i dobitka itd. od postavki do podnošenja. Također ćemo razgovarati o eRazmjeni i protoku informacija kako bi radbio brži i lakši. Saznajte kako!

15:10–15:40

Radionica/predavanje

Automatizirano i efikasno izvještavanje i brze analize računovodstvenih podataka

Predavači: Lorena Vede Tomišić i Sandra Pačić, PANTHEON konzultanti i podrška 

Korisnici se prilikom pripreme raznih tjednih, kvartalnih i godišnjih izvještaja često koriste izvozom različitih podataka u Excel. Tamo se podatci obrađuju (filtriraju, pripremaju pivot tablice i grafovi), a zatim se ti prenose u Word kako bi se kreirao izvještaj za upravu ili klijente. Ako dođe do pogreške tijekom pripreme izvještaja, ponovni izvoz podataka i obrada je prava noćna mora.Rješenje za eliminiranje izvještaja koji se ponavljaju i kasne definitivno su izvještaji nadzorne ploče. Uz odgovarajuće postavke, ti se zadaci automatski generiraju i klijentima se posreduju izvještaji i podatci o prihodu, dobiti, trendovima, kupcima, potraživanjima itd. S druge strane, pomoću PANTHEON-a možemo i pojednostaviti godišnje izvještavanje. U sklopu radionice predstavit ćemo gore navedene opcije na praktičnim primjerima.

Kao računovođe često želimo okrenuti podatke prema našim željama. Standardni ispisi su nam premalo, stoga kombiniramo nekoliko ispisa itd. Možda bi nam na ispisima baš dobro došla naznaka nekog datumaili bi pak željeli na ispisu konto kartice grupirati po dokumentima ili odvojeno po računima ako je za ispis odabrano više računa i slično. Rješenje koje nam nudi PANTHEON je definitivno ad-hoc analiza računovodstvenih podataka po mjeri, prilagođavanja tabličnih prikaza te novost: ad-hoc analize na ispisima. U sklopu radionice ćemo naučiti iz praktičnih primjera kako je lako pregledati i analizirati podatke prema vlastitim potrebama.

15:40–15:45

Zaključak konferencije

15:45–16:00

Dodjela nagrada i završna riječ

Pokrovitelji

Zlatni pokrovitelji