Povijest konferencije za računovođe

Dan PANTHEON računovođa je tradicionalno događanje za računovođe još od 2011. godine. 2020. godine očekujemo ukupno više od 500 posjetitelja ovog događanja koje će biti organizirano na pet lokacija u regiji – u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Sjevernoj Makedoniji.

Na događanju ćemo rukovoditelje i direktore računovodstava i računovodstvenih servisa, financijske djelatnike računovođe i knjigovođe upoznati s najnovijim alatima i uslugama za računovođe, savjetima za optimizaciju rada, zakonodavnim i PANTHEON novostima i važnim informacijama o zaključku godine i otvaranjem nove.

Dan PANTHEON računovođa je događanje na kojem morate prisustvovati.

2019

23. 1. 2019., Poslovna kuća Unija, Brezovica

Dan PANTHEON računovođa

23. siječnja 2019. održali smo peto događanje za računovođe u Poslovnoj kući Unija kao odgovor na brojne izmjene zakona od 1. siječnja 2019. godine.

Predstavili smo izmjene i dopune Uredbe o gospodarenju ambalažom i otpadnom ambalažnom te promjene i novosti u PANTHEON-u. Na događanju smo uz pomoć vanjskih stručnjaka za porezno pravo, SRS, ambalažu i PANTHEON stručnjaka demonstrirali praktična rješenja i odgovorili na sljedeća pitanja:

 • Kako voditi računovostvo u skladu s promjenama SRSu?
 • Koje novosti donose  ZDDV-1 i ZDDPO-2 i kako ih razumjeti u praksi?
 • Kako postići automatizaciju obračuna PDV-a pomoću poslovnog procesa (WorkFlow) u PANTHEON i kako predati obračun PDV-a direktno preko interneta?
 • Kako s poslovnim procesima (Workflow) možemo olakšati zaključak godine i automatska knjiženja?
 • Kako se pripremiti za podnošenje DDPO-a i godišnjeg izvješća za 2018. godinu te koje su povezane novosti u PANTHEON-u?
 • Koje su promjene u minimalnoj plaći od siječnja 2019. i promjene pri obračunu plaćei u PANTHEON-u?

2016

4. 2. 2016., Hotel Four Points by Sheraton, Ljubljana

Dan PANTHEON računovođa

4. veljače 2016. u Kongresnoj dvorani Plečnik 1, u hotelu Four Points u Ljubljani, održano je četvrto po redu događanje Dan računovođa. Razgovarali smo o zakonodavnim novostima nakon 1. siječnja 2016. te o povezanim novostima u PANTHEON-u:

 • Zakonodavne novosti nakon 1. siječnja 2016
 • Predviđene promjene PDV-a u 2016. godini
 • PANTHEON blagajna i bezgotovinsko plaćanje
 • Promjene ZGD-1 i SRS 2016
 • Jedinstveni kontni plan 2016. i SRS 2016 te povezane dopune u PANTHEON-u.
 • Novosti na REC obrascima od 1. siječnja 2016. – predavanje M4, promjene minimalne plaće, olakšice za starije od 55 godina i ostale novosti u modulu Kadrovi

Ugostili smo stručnjake iz ZDSS-a i PANTHEON savjetnike iz tvrtke Datalab Tecnologije d.d. i Datalab d.o.o.

2015

5. 2. 2015., Austria Trend Hotel, Ljubljana

Dan PANTHEON računovođa

Na trećem edukativnom događanju, Dan PANTHEON računovođa, u organizaciji Datalab Tehnologija d.d. i Datalab SI d.o.o., smo 5. veljače u hotelu Austria Trend u Ljubljani, predstavili izazove koje nam donosi 2015. godina.

Tijekom događanja su gosti, gđa. Simona Štravs, univ. dipl. prav., porezna savjetnica i predsjednica ZDSS-a, DEPS Consulting d.o.o., i Maja Dolinar Dubokovič, univ. dipl. ekon., porezna savjetnica, Movens d.o.o., predstavile “Porezne vijesti i stvarnost 2015.”.

U sklopu redovnog programa događanja održane su brojne demonstracije na temu Zakonodavne novosti te novosti u PANTHEON-u. Pojasnili smo važne novosti i najave razvoja robnog modula, uređeno gotovinsko poslovanje – RA mobilnu blagajnu, novosti SRS-a i nove računovodstvene direktive, novosti na području pripreme bilančnih izvještaja, zaključak godine i ostale novosti u modulu Novac, kontroling i analize računovodstvenih podataka te računovodstvena izvješća, novosti u modulu Kadrovi te smjernice za eRačune i njihovu obradu u računovodstvenim odjelima.

2012

21. 11. 2012., “Gospodarsko razstavišče”, Ljubljana

2. PANTHEON konferencija za računovođe

21. studenoga 2012. u “Gospodarskom razstavišču” u Ljubljani održana je druga specijalizirana konferencija za računovođe/knjigovođe. Konferenciju je u uvodnom dijelu otvorio izvršni direktor Datalaba, g. Andrej Mertelj, koji je sa sudionicima predstavio novosti poslovno-informacijskog programa PANTHEON, a zatim je pozvao korisike na još intenzivnije korištenje korisničkog portala (U-site) kao pomoć pri radu s PANTHEON-om i suostvarivanju sadržaj za njega.

Uslijedila su predavanja o radu s PANTHEON-om i mnogim drugim područjima – računovodstvo, upravljanje, porezi, prodaja itd. Sudionici konferencije bili su impresionirani brojnim stručnjacima – dr. Branko Mayr, dekan Visoke škole za računovodstvo, dr. Živko Bergant, docent na Visokoj školi za računovodstvo, PANTHEON stručnjaci te mnogi drugi.

2011

25. 11. 2011., “Gospodarsko razstavišče”, Ljubljana

1. PANTHEON konferencija za računovođe

25. studenoga 2011. godine, u “Gospodarskom razstavišču” u Ljubljani održano je prvo specijalizirano događanje za računovođe/knjigovođe. Događanje se održavalo paralelno u 4 različite dvorane.

Konferenciju je u uvodnom dijelu otvorio izvršni direktor Datalaba, g. Andrej Mertelj sa suradnicima. Sljedio je okrugli stol s direktorima triju računovodstvenih servisa, primateljima naslova “Finalist/najbolji računovodstveni servis”, kojeg je moderirala Edita Cetinski Malnar, urednica i voditeljica emisije Prava ideja na RTV Slovenija. U zanimljivom i živahnom razgovoru, gosti su razgovarali o svojim poslovnim putevima i podijelili s publikom mnogo korisnih savjeta za uspješno poslovanje računovodstvenih servisa.

U nastavku konferencije su bila održana predavanja o radu s PANTHEON-om i stručnim područjima – računovodstvo, upravljanje, porezi, prodaja itd. Sudionici konferencije bili su impresionirani mnogim stručnim gostima, PANTHEON stručnjacima i mnogim drugima. Konferencija je završena zabavom u povodu 1. obljetnice obnovljenih PANTHEON korisničkih stranica, na kojoj smo se prisjetili prve godine naše intenzivne komunikacije s PANTHEON korisnicima.